Elon Musk, Teslas VD, skrev häromdagen på Twitter att Tesla kommer sluta sälja de billigare 75 kWh-modellerna av Model S och Model X. Sista datum för att lägga en beställning på en sådan är på söndag.

Det innebär att efter söndag så kommer den som vill köpa en Tesla Model S eller Model X att behöva köpa en med ett batteri på 100 kWh istället. Det innebär också att det lägsta priset man kan betala för en Model S eller Model X går upp med över tvåhundratusen kronor.

Varför man väljer att göra det är i nuläget okänt. Det kan vara för att man vill öka prisskillnaden mellan den dyraste Model 3 och den billigaste Model S/X, som i nuläget är ganska liten. Det kan också vara så att det kommer att komma nya batteristorlekar till S/X i närtid. Kanske blir 100 kWh den nya standardstorleken och vi får se en ny toppmodell med 120 kWh, eller så kanske vi får se helt nya storlekar som exempelvis 90/115 kWh. Eventuellt innebär det också en övergång till de nya 2170-battericellerna som används i Model 3 (medan S/X fortfarande använder 18650-cellerna).

En annan nyhet är att man numera genom Teslas referralprogram kan få inte bara sex månaders gratis laddning vid köp av en ny Tesla, utan dessutom ytterligare tre månader – förutsatt att man inte har provkört någon Tesla före sitt köp. Det är uppenbarligen ett drag som ska avlasta Teslas hårt bokade demobilar och uppmuntra oss i Europa att beställa Model 3 fastän den ej finns tillgänglig för provkörning än. Den som vill köpa en Model S eller X med sex/nio månaders gratis laddning kan klicka här. Vill du beställa en Model 3 utan att ha en tidigare reservation och få gratis laddning kan du klicka här. Om du har en förhandsbokning av Model 3 och vill göra om den till en beställning och få gratis laddning på köpet, så hittar du instruktioner för det här.

Kategorier: Tesla

danni

Systemutvecklare, elbilsförare, fotograf, lobbyist, you name it. Driver den här siten.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.