På forumen och på Facebook har det surrats mycket de senaste dagarna – man har nämligen sett en lastbil med mörka Model 3 Performance som kört upp igenom Danmark, och sen verkat stanna och lämna av bilar både i Göteborg och i Stockholm. Det har spekulerats kring huruvida detta varit de första kundbilarna, eller demobilar.

Idag fick vi äntligen bekräftelse. Det handlar om demobilar, och Tesla kommer att erbjuda provkörningar av Model 3 från och med fredag den 25:e januari. Till en början är det de som har beställt Model 3 som får lov att köra; det är alltså ett exklusivt event för de som lagt en bindande beställning.

Det finns demobilar i Stockholm, Göteborg och Malmö.

En sak som är värd att hålla i åtanke är att Tesla har lovat att ge tre månaders extra gratisladdning till alla som tar leverans utan att ha provkört först. Troligen blir de tre månaderna förverkade om man nappar på det här erbjudandet, vilket känns lite tråkigt.

Kategorier: Tesla

danni

Systemutvecklare, elbilsförare, fotograf, lobbyist, you name it. Driver den här siten.

2 kommentarer

skit mail · 28 januari, 2019 kl. 04:41

En familjebil där hundens bur inte går in i? Man vill ju ha med mig sig hela sin familj i sin ”familjebil”. Inte heller finns den som kombi.. Inredningen får allt också uppdateras om den ska säljas som ”lyxbil”. När bara bas-modellen kostar över 650 tusen vill jag få mer bil för pengarna, speciellt med vilka andra bilar man kan få för samma pris. Känns inte så väluttänkt får jag säga, tyvärr.

    danni · 28 januari, 2019 kl. 13:07

    Nu är det ju du som väljer etiketten ”familjebil”, och sen kritiserar bilen för att den inte når upp till den etikett du själv sätter. Det känns lite bakvänt. Om man behöver en stor bil för att lasta en St Bernard, tre tvillingvagnar, och både far- och morföräldrarna samtidigt så har ju Tesla faktiskt två mycket större modeller att välja på. Det här är en relativt liten sedan, och för att vara en sådan så tycker jag den har förvånansvärt gott om utrymmen. Jag som har kört den tycker inte heller att det är några som helst problem med interiören. Tvärtom känns den oerhört fräsch och tilltalande för mig, och bilen känns verkligen som en riktigt fin bil när man kör den. Det där handlar ju också mycket om tycke och smak – vissa tycker att lyx är avskalat, enkelt och bra, andra tycker att lyx är vräkigt och mycket av allt. Jag kommer inte kunna ändra din uppfattning om vad som är lyx, och kanske är Model 3 inte heller en bil för dig.

    Däremot ska jag säga att jag tycker Model 3 känns som en fruktansvärt prisvärd bil, värd varenda krona, särskilt om man ser bortom inköpspriset och faktiskt tittar på totalkostnaderna. Jag var våldsamt imponerad av den. Och det verkar ju som om den säljer väldigt bra hittills, så jag kan knappast vara ensam. Huruvida det är väluttänkt att göra en bil som de flesta som provkör verkar älska, och som folk står i kö i flera år för att få köpa, det låter jag vara osagt…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.