swap_horizontal_circle

Köp/sälj begagnad Tesla

Köp eller sälj Tesla med hjälp av TeslaLeasing.nu! Om du vill ha hjälp med att antingen köpa eller sälja en begagnad Tesla, så rekommenderar jag att använda TeslaLeasing/Blipp. Gå till deras hemsida och använd kampanjkoden "teslakalkylen" så är tjänsten helt gratis. Läs på för mer information!

Fördelar för säljaren:

  • Tryggt och enkelt
  • Inget krångel med pappersarbete - allt signeras med Mobilt BankID
  • Behöver inte ligga ute med pengar
  • Bilen momssmittas inte ifall köparen är ett företag

Fördelar för köparen:

  • Tryggt och enkelt
  • Förmånlig finansiering ingår
  • Ett års begagnatgaranti och 14 dagars helförsäkring på köpet
  • 20% rabatt på årspremien hos TryggHansa
  • Bilen momssmittas inte ifall köparen är ett företag

Att köpa eller sälja en begagnad Tesla har inte alltid varit så enkelt. Ibland kan man helt enkelt överlåta leasingavtalet till den nya ägaren, men det är sällan den bästa lösningen. Parametrarna i leasingen kanske inte passar, det kan finnas ett övervärde som måste hanteras, eller så kanske den nya ägaren är en privatperson. Vill säljaren sköta det på egen hand måste den ofta ligga ute med väldigt stora summor pengar för att lösa leasingen, och riskerar också att bli skyldig att hantera reklamationer enligt konsumentköplagen. Jag hade själv stora bekymmer med detta när jag skulle sälja min första Tesla, vilket ni kan läsa om i detta blogginlägg, och även om jag hittade en lösning så kanske den inte var optimal. Trots detta är det ofta väl värt att försöka få till en affär på privatmarknaden. För säljarens del ligger inbytespriserna ofta långt under vad man kan få betalt om man säljer privat, och för köparens del är det onödigt att ha en bilhandlare som lägger sina marginaler emellan på köpet, särskilt som köpare av Teslor ofta är väldigt insatta och pålästa själva och inte behöver handlarens hjälp.

Därför blev jag väldigt nyfiken när jag blev kontaktad av TeslaLeasing.nu. De tillhandahåller precis den tjänst jag letade efter när jag sålde min Model S, och till ett väldigt bra pris. De hjälper till med allt pappersarbete och all juridik kring att sälja sin Tesla, de ligger ute med pengar för att lösa leasingen, och ordnar också finansiering åt köparen hos DNB till förmånliga villkor. På köpet får köparen dessutom ett års förlängd garanti (om bilen är max 6 år och gått max 12000 mil), 14 dagars gratis helförsäkring samt 20% rabatt på försäkringspremie hos TryggHansa, vilket ger en väldig trygghet för köparen och borde göra det lättare att få såld bilen. Även om tjänsten heter TeslaLeasing och primärt riktar sig mot företagsleasade bilar så kan de hjälpa alla som vill köpa eller sälja begagnad Tesla, även privatpersoner. Ni kan läsa mer om tjänsten på deras hemsida TeslaLeasing.nu.

Tjänsten kostar bygger på Blipp och kostar vanligtvis 6 995 kr inkl moms, men jag kan nu via Teslakalkylen ge er ett specialerbjudande där ni får tjänsten helt gratis. För att ta del av erbjudandet behöver ni bara registrera er hos dem och använda kampanjkoden "teslakalkylen". Det gör ni på deras hemsida!