info

Om sidan

Teslakalkylen är en sida för att räkna på totalkostnaden för olika former av bilägande. Sidan drivs av mig som privatperson och är inte på något vis kopplad till företaget Tesla.

Den här sidan är skapad av mig eftersom jag sett ett stort behov. Det började med ett Excel-blad för egenföretagare som var till för att jämföra totalkostnaden på olika sorters bilar, och bättre få förståelse framförallt för hur olika bilar kunde slå olika hårt mot olika delar av ekonomin, mot företagets ekonomi respektive den privata ekonomin, vilket kan göra jämförelser svåra. Det är inte alltid intuitivt att en elbil med ett mycket högt inköpspris ändå kan vara mycket billigare totalt tack vare lågt förmånsvärde och låg bränslekostnad.

Att sidan heter just Teslakalkylen beror på att det här Excel-bladet fick stor användning just hos Tesla-köpare. Sidan är inte egentligen begränsad till Tesla eller elbilar alls, utan man kan jämföra alla bilar om man så vill.

Har du feedback, frågor eller vill komma i kontakt med mig finns många kontaktvägar. Lättast är kanske att skicka ett e-mail. Det går även bra att följa och/eller skriva till mig på Facebook eller Instagram. Det finns även en Facebook-sida för Teslakalkylen som ni gärna får gilla, och det går bra att skicka frågor dit också. Scrolla längst ner på sidan så finns en ruta för att gilla sidan och skicka frågor!

Till yrket är jag programmerare, en egenföretagande konsult, och det är jag som skrivit koden till Teslakalkylen själv. Jag har även en bisyssla som fotograf, och vill du se mina bilder (och kanske köpa en vacker tavla/utskrift?) kan du besöka min fotohemsida. Om du vill anlita mig antingen som kodare eller fotograf/filmare/mediaproducent/redigerare är det bara att skriva till mig.

Det är också väldigt viktigt att hålla i åtanke att jag inte är vare sig jurist eller redovisningsexpert. De kalkyler och råd jag ger här på sidan och i bloggen ska enbart ses som vägledande råd, och jag tar självklart inget som helst ansvar för om något stämmer, vare sig det är på grund av fel i mjukvaran eller min okunskap. Använd informationen här på egen risk, med andra ord.