Teslas 75 kWh-modeller upphör

Elon Musk, Teslas VD, skrev häromdagen på Twitter att Tesla kommer sluta sälja de billigare 75 kWh-modellerna av Model S och Model X. Sista datum för att lägga en beställning på en sådan är på söndag.

Det innebär att efter söndag så kommer den som vill köpa en Tesla Model S eller Model X att behöva köpa en med ett batteri på 100 kWh istället. Det innebär också att det lägsta priset man kan betala för en Model S eller Model X går upp med över tvåhundratusen kronor.

Varför man väljer att göra det är i nuläget okänt. Det kan vara för att man vill öka prisskillnaden mellan den dyraste Model 3 och den billigaste Model S/X, som i nuläget är ganska liten. Det kan också vara så att det kommer att komma nya batteristorlekar till S/X i närtid. Kanske blir 100 kWh den nya standardstorleken och vi får se en ny toppmodell med 120 kWh, eller så kanske vi får se helt nya storlekar som exempelvis 90/115 kWh. Eventuellt innebär det också en övergång till de nya 2170-battericellerna som används i Model 3 (medan S/X fortfarande använder 18650-cellerna).

En annan nyhet är att man numera genom Teslas referralprogram kan få inte bara sex månaders gratis laddning vid köp av en ny Tesla, utan dessutom ytterligare tre månader – förutsatt att man inte har provkört någon Tesla före sitt köp. Det är uppenbarligen ett drag som ska avlasta Teslas hårt bokade demobilar och uppmuntra oss i Europa att beställa Model 3 fastän den ej finns tillgänglig för provkörning än. Den som vill köpa en Model S eller X med sex/nio månaders gratis laddning kan klicka här. Vill du beställa en Model 3 utan att ha en tidigare reservation och få gratis laddning kan du klicka här. Om du har en förhandsbokning av Model 3 och vill göra om den till en beställning och få gratis laddning på köpet, så hittar du instruktioner för det här.

Publicerat den
Kategoriserat som Tesla

av danni

Systemutvecklare, elbilsförare, fotograf, lobbyist, you name it. Driver den här siten.

Lämna ett svarAvbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Exit mobile version