Nu har Skatteverket släppt listorna med förmånsgrundande priser för bilar tillverkade 2021, och Tesla har uppenbarligen skickat in priser för både Model Y och Model S. Det innebär dels att jag kunnat uppdatera så man nu kan välja dessa i förmånsberäkningen här på sidan, men också att jag äntligen kan skapa exempelkalkyler för dessa bilar. Samtidigt passade jag på att uppdatera bilförmånsberäkningen på sidan till inkomstår 2021, vilket innebär en pytteliten justering av prisbasbeloppet som får minimal påverkan, men också att jag tagit bort reduceringen för elbilar och laddhybrider, vilket får mycket större påverkan för alla sådana bilar.

Nu har jag hållit er på halster länge nog! Förmånsvärdena för de nya modellerna blir som följer:

  • Tesla Model Y Long Range: 4493 kr per månad
  • Tesla Model Y Performance: 6565 kr per månad
  • Tesla Model S Plaid: 12864 kr per månad

Exempelkalkyler för dessa modeller (för grundmodell utan extrautrustning):

För att skapa en alldeles egen kalkyl kan man antingen utgå från någon av exempelkalkylerna och klicka ”Duplicera”, och gå vidare därifrån, eller skapa en helt ny kalkyl och använda sidans inbyggda Tesla-konfigurator för att få rätt pris och förmånsvärde. Glöm inte logga in på ditt konto först, så du kan hitta och ändra din kalkyl igen i framtiden.

Tesla-konfiguratorn här på sidan är såklart uppdaterad med alla modeller, priser, och förmånsvärden inför 2021.

Jag hoppas att ni alla får en riktigt god jul och ett gott nytt år, där vi förhoppningsvis kan se fram emot mycket spännande. Framförallt lär vi få börja se leveranser av Model Y till Europa från Gigafactory Berlin, men vem vet vad mer Tesla har i sin bakficka. Kommer de hinna lansera Cybertruck och Semi, och kanske rent av den nya Roadstern? Kommer aktiepriset fortsätta skjuta i höjden helt astronomiskt? Den som lever får se!


danni

Systemutvecklare, elbilsförare, fotograf, lobbyist, you name it. Driver den här siten.

4 kommentarer

Marcus · 2021-01-18 kl. 20:35

Hej Danni
Hur blir förmånsvärdet efter den 1/7 på Model Y om det nya förslaget om höjda förmånsvärden går igenom?
Känns tyvärr inte så troligt att vi får våra leveranser av model Y innan dess..

Jakob · 2021-02-21 kl. 15:33

Hej Danni. Nu är ju all bets off igen när Plaid blev 2 olika modeller med helt olika priser. När kan SKV tänkas uppdatera modellerna?

    danni · 2021-02-22 kl. 09:59

    Ja, det blev lite konstigt det där – svenska Tesla chansade nog, och chansade fel. Skatteverket uppdaterar listorna igen till midsommar så vi får hoppas Tesla skickar in nya, vettiga värden till dess. Jag hoppas innerligt att inte Plaid (utan plus) hamnar högre än gamla Performance!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.