Nu har det äntligen hänt, det som så många har gått och väntat på – Tesla har öppnat designstudion för att beställa Model 3 i Sverige! Alla ni som lagt en deposition och tagit er plats i kön kommer nu bjudas in att lägga en beställning. Det ska ha gått ut mail med inbjudan, men en del har inte fått mail men har ändå kunnat logga in på MyTesla och beställa. För de som beställer före 1:a januari lovat Tesla leverans redan i februari!

I nuläget är det bara de dyraste versionerna ”Long Range” samt ”Performance” som är beställningsbara. De som vill ha billigare modeller får vänta. Har man gjort en reservation går det bra att vänta utan att förlora sin plats i kön.

Priset för Long Range-modellen i Sverige är 650 200 kr, medan Performance kostar 767 200 kr. Utöver det får man den statliga miljöbonusen på 60 000 kr. I det ingår mycket utförlig standardutrustning inkl premiumpaketet, och för Performance-modellen även det såkallade performancepaketet. De tillval som går att göra är ”utökad Autopilot” för 55000 kr, och även större fälgar (19 eller 20 tum).

Självklart kommer det också snart exempelkalkyler för Tesla Model 3 här på Teslakalkylen, men ett frågetecken som måste redas ut innan alla kalkyler kan göras är vad förmånsvärdet kommer att bli.

Om du använder Teslakalkylen eller bara uppskattar den här sidan och det arbete jag lägger ner för Tesla-communityn i Sverige, så skulle jag också vilja be dig om en sak. När du väljer att beställa en Tesla, till exempel Model 3, överväg gärna att använda min referralkod. Du får sex månaders gratis snabbladdning vid Teslas superchargers på köpet om du använder länken, och jag får möjlighet att få fördelar hos Tesla för att jag rekommenderat dig som ny Tesla-ägare. Här är min länk: http://ts.la/danni1257

Än så länge har det inte blivit klargjort om man kommer kunna använda referralkoder vid beställning av Model 3 i Sverige. I USA går det dock även för Model 3, så jag antar att det kommer fungera här i Sverige också, men just nu finns det inget sätt att ange dem vid beställningen. Kanske kommer det gå först när designstudion öppnar för allmänheten.

Kategorier: Tesla

danni

Systemutvecklare, elbilsförare, fotograf, lobbyist, you name it. Driver den här siten.

1 kommentar

Tesla Model 3: Svenska priser officiella?? – HO-form-blogg · 5 december, 2018 kl. 20:51

[…] Läs även Danni Efraims utmärkta blogg Teslakalkylen.com där han också kommenterar prisbild och möjligheter för dem som inte fått möjlighet till […]

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.