Hej allesammans! Jag ber om ursäkt för min stora inaktivitet – jag har haft fullt upp med jobbet i kombination med resor och mina foto- och videoprojekt. Sedan Tesla gjort alla sina prisjusteringar på sistone är det många som hört av sig och frågat när de nya priserna kommer upp på siten.

Jag ska medge att när Tesla först gjorde sin stora prissänkning så var jag skeptisk till de nya priserna, och därför avvaktade jag med att uppdatera. Framförallt kändes priset på Performance-modellerna på tok för lågt. Nu har Tesla återigen justerat priserna uppåt, men inte till de tidigare nivåerna, och det har också visat sig att de hade glömt ta betalt för Ludicrous-uppgraderingen (som numera kostar 136 000 kr). Så de som hann beställa en Performance-version av Model S eller X under den tiden ska nog skatta sig lyckliga!

Nu ligger i alla fall de nya priserna inlagda i konfiguratorn på siten, och jag har uppdaterat alla exempelkalkyler också. De nya priserna gör det såklart ännu mer förmånligt att köpa en Tesla. En sak man ska komma ihåg är dock att förmånsvärdet för en Performance med Ludicrous nu kommer bli högre än tidigare, eftersom Ludicrous Mode nu räknas som ett tillval och därför måste läggas som extrautrustning när man beräknar förmånsvärdet. Det är inte helt uppenbart, men jag har utgått från att Long Range och Performance ska ha förmånsvärden som baserar sig på de som tidigare var för 100D och P100D. Kanske vore det bästa istället om Tesla skickade in priser för de här modellerna som nya modeller till Skatteverket, men vad jag vet har de inte gjort det. Baspriserna är som följer (och jag har valt att baka in Teslas obligatoriska destinations- och leveransavgift i baspriset, det är därför de ser ut att skilja mot Teslas hemsida):

  • Model 3 Long Range AWD: 642 480 kr
  • Model 3 Performance: 759 480 kr
  • Model S Long Range: 955 180 kr
  • Model S Performance: 1 045 080 kr
  • Model X Long Range: 1 030 180 kr
  • Model X Performance: 1 120 080 kr

En annan nyhet är att referralprogrammet har kommit tillbaks, den här gången i en lite blygsammare variant. Jag tror det är ett smart drag av Tesla. Referralprogrammet är en unik marknadsföringsmöjlighet som är värd mycket för dem, men det var onödigt att ha så generösa belöningar som de haft i tidigare versioner av programmet. Numera får både köpare och ”hänvisare” kredit för Supercharging som ska räcka 1500 km om en referral används. Dessutom får den som hänvisar en chans att vinna bilar. Tesla kommer varje månad att lotta ut en Model Y och varje kvartal en Roadster. Det fungerar så att varje referral man gör blir en lott i dragningarna, och de ackumuleras sålänge man inte vinner. När man vunnit ett pris är man inte längre med i dragningen alls efter det. De som vunnit Roadster i tidigare referralprogram kan inte vinna den i det här programmet. De som har fri supercharging till sin bil får två lotter istället för laddningskrediter.

För den som vill köpa en Tesla med min referralkod så är den: http://ts.la/danni1257

Jag har lite intressanta samarbeten på gång med siten som jag hoppas ska kunna gynna Tesla-ägare och potentiall elbilsköpare, men det kommer mer information om dem framöver.

Slutligen vill jag dela med mig av en video som jag spelade in i lördags, när jag fick äran att vara med på Tesla Winter Experience i Finland:


danni

Systemutvecklare, elbilsförare, fotograf, lobbyist, you name it. Driver den här siten.

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.