Ni är många som hört av er och frågat, och dessvärre har jag haft fullt upp och fått svara: ”snart”. Nu har jag äntligen hunnit uppdatera förmånsvärden i förmånsvärdeskalkylatorn så alla modeller för 2020 finns med. Jag har också uppdaterat Tesla-konfiguratorn på siten samt alla exempelkalkyler för Teslas modeller.

Överlag är det inga enorma skillnader, men några modeller har gått upp lite och andra har gått ner. Störst skillnad är det för Model 3 där Long Range AWD går från 3753 kr till 4285 kr och alltså får 532 kr högre förmånsvärde medan Performance får sänkt förmånsvärde från 8609 kr till 6964 kr, alltså ner med 1645 kr! Har du gått och funderat på en Model 3 Performance som tjänste- eller firmabil är det alltså bättre läge än någonsin. Model X Performance tar ett hyfsat hopp uppåt från 10377 kr till 11080 kr, en ökning med 703 kr.

I dagens nyhetsskörd kan man också läsa att laddbara bilar stod för över 30% av bilförsäljningen i januari. Det är såklart glädjande nyheter, och jag hoppas att många fler kommer att inse att inte bara miljön utan även plånboken kan må bra mycket bättre av en elbil!


danni

Systemutvecklare, elbilsförare, fotograf, lobbyist, you name it. Driver den här siten.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.