Jag har fått information från en kontakt i Teslas svenska organisation att Tesla planerar en prishöjning den 15:e oktober, för att korrigera för ändrade valutakurser. Den indikation jag fått är en höjning på ca 1-2%, mest troligt runt 1,5%. Det skulle innebära en höjning av Model S 75D från dagens 937 180 kr till ca 951 200 kr inkl moms.

Samtidigt har Tesla infört kampanjränta på modellerna 75D och 100D. Om man tecknar finansiering via Tesla så får man nu en ränta på 1,25% om man köper en 75D och 0,99% om man köper en 100D. Den uppgift jag har fått är att denna ränta kommer att gälla för nybeställningar till och med den 15:e oktober, och därefter bara på lager- och demobilar året ut. Att det är just detta datum som bägge ändringarna inträffar beror på att Tesla vill försöka leverera så många bilar de kan före årsskiftet.

Så om du har gått och funderat på att beställa en Tesla kan det vara en bra idé att passa på före prishöjningen. En annan god anledning att köpa en Tesla så att den hinner produceras under 2018 är att Skatteverkets förmånsgrundande pris för Model S och Model X fortfarande är baserade på priserna vid årets ingång. Sedan dess har premiumpaketet bakats in i standardutrustningen och baspriset har höjts, men för alla bilar producerade under 2018 gäller fortfarande det lägre förmånsgrundande priset. För bilar producerade 2019 kommer ett nytt förmånsgrundande pris att bestämmas, som kommer inkludera alla prishöjningar som gjorts under 2018, inklusive den som kommer nu i oktober.

Vill du ha hjälp att räkna på hur mycket kostnaden för att köpa en Tesla använder du såklart Teslakalkylen! Du kan skapa en egen kalkyl eller titta på någon av de exempelkalkyler som finns på sidan.

Om du ska köpa en Tesla, glöm inte att använda min referrallänk så får du 1000 kr fri laddning på köpet: http://ts.la/danni1257

Kategorier: Tesla

danni

Systemutvecklare, elbilsförare, fotograf, lobbyist, you name it. Driver den här siten.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.