Precis som jag för två veckor sen skrev skulle hända så har Tesla nu gjort en smärre justering uppåt av sina priser, på grund av valutakursen. Höjningen var överlag på ganska precis 1,5%, ibland aningen mer eller mindre på vissa enstaka tillbehör. I samband med detta upphörde även kampanjräntan på 0,99% eller 1,25% på vissa modeller, och nu gäller räntan 1,95% på alla. Konfiguratorn på Teslakalkylen och alla exempelkalkyler på siten är uppdaterade för att reflektera den nya prissättningen.

Det finns fortfarande ett starkt incitament att beställa en Tesla så att den hinner produceras före årsskiftet, och det är att Skatteverket troligen kommer höja det förmånsgrundande priset för bilar producerade 2019. Som det är idag får man ju premiumpaketet ”gratis” vad förmånsvärdet anbelangar. Den som letar Tesla just nu kan också söka bland Teslas lagerbilar för att hitta en med det gamla priset och eventuellt också kampanjränta.

Kategorier: Tesla

danni

Systemutvecklare, elbilsförare, fotograf, lobbyist, you name it. Driver den här siten.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.