Tesla har nu öppnat upp för att man ska kunna beställa Model 3 Standard Range Plus på den svenska hemsidan:

Det handlar alltså om den näst billigaste versionen av Tesla Model 3, som fått ett svenskt pris på 531 700 kr. För det priset får man en WLTP-räckvidd på 415 km, mot 560 km hos Long Range, alltså en förkortning med ca 26%. Utöver det har Standard Range Plus det som Tesla kallar ”Reducerad premiuminteriör”, vilket innebär att de flesta inslagen i premiuminteriören finns där, men man får bl.a. ett lite enklare ljudsystem samt avsaknad av satellitkartor och streamingtjänster i bilen:

Det står tyvärr inget i konfiguratorn om beräknad leveranstid för just den här modellen, men jag uppdaterar er så fort jag kan.

En annan viktig nyhet är att den vanliga autopiloten numera är standard i alla modeller, inkl Standard Range Plus. Full självkörning är ett tillval för 55000 kr.

Exempelkalkyler och stöd i min Tesla-konfigurator kommer så fort jag vet mer om förmånsvärdet. Det är inte omöjligt att det blir samma förmånsvärde som för Long Range RWD som startar på 2999 kr per månad, men i och med att det skiljer mer i utrustningen än bara batteristorleken så går det inte utesluta att det blir ett lägre förmånsvärde heller. Till dess går det såklart bra att skapa sin egna kalkyl baserat på de antaganden man själv gör. Börja på en helt ny kalkyl, eller utgå från en exempelkalkyl på Model 3 Long Range och tryck ”duplicera” och fyll i de värden du vill ha.

Vill du beställa en Tesla och få 1500 km gratis laddning vid superchargers samtidigt som du stöttar mig och den här siten, så kan du använda den här länken: http://ts.la/danni1257

Kategorier: Tesla

danni

Systemutvecklare, elbilsförare, fotograf, lobbyist, you name it. Driver den här siten.

1 kommentar

Kalkyler för Model 3 Standard Range Plus – Teslakalkylen · 2019-04-12 kl. 11:18

[…] Model 3 Standard Range Plus nu beställningsbar! […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.