Jag har fått en del frågor på sistone om vad som händer med gratis laddning vid köp av Tesla framöver. Den svenska sidan säger fortfarande att 31:a december är sista datumet att beställa för fri laddning:

Men som bland annat Electrek rapporterar så har Tesla förlängt programmet till 11:e mars i USA, och samtidigt slängt in en twist: den som beställer en Model 3 utan att ha provkört får ytterligare tre månaders gratis laddning, för totalt nio månader. Gäller det här då i Sverige? Det svar jag fått från Tesla är att nej, i nuläget gäller det som står på den svenska sidan. Referralprogrammet tar slut idag och man kan inte få tre månaders ytterligare gratis laddning genom att beställa utan att ha provkört. De håller på och ser över om något liknande ska komma att gälla i Europa också.

Kommer programmet att förlängas efter imorgon? Eftersom de har förlängt det i USA också så skulle jag säga att det är osannolikt att det inte också förlängs här i Europa, men som vanligt finns inga garantier. Vill du vara helt säker på att få sex månaders fri laddning får du beställa idag.

Flera har också frågat om det ekonomiska värdet av sex månaders fri laddning. Det är såklart ganska begränsat när man räknar på det. Vid vanlig körning laddar man mest hemma och då rör det sig kanske om en tusenlapp. Om man tar en längre sommarsemester ner i Europa kan det handla om ett par tusen. I sammanhanget ganska blygsamma siffror, alltså. Men jag tror man inte ska underskatta den mentala effekten. Många passar på att planera in en bilsemester med sin första Tesla till sommaren, och att Tesla då bjuder på bränslet hur långt man än kör, det känns nog som en härlig bonus. Och i mitt tycke är det ett perfekt sätt att starta sitt Tesla-ägarskap – en lång resa runt igenom Europa!

Om du ska beställa en Model S eller Model X och vill använda min referralkod för att få sex månaders gratis laddning kan du använda följande länk för att beställa (eller skicka länken till din säljare om du köper en demo- eller lagerbil): http://ts.la/danni1257

Om du ska beställa en Model 3 kan du använda instruktionerna i detta inlägg för att få din gratis laddning. Om du redan beställt en Model 3 ska du genast följa instruktionerna i detta inlägg för att se till så du inte missar den gratisladdning du har rätt till.

Och slutligen: gott nytt Tesla-år till alla mina kära läsare och användare av Teslakalkylen!


danni

Systemutvecklare, elbilsförare, fotograf, lobbyist, you name it. Driver den här siten.

3 kommentarer

Håkan Öqvist · 31 december, 2018 kl. 19:28

Bra inlägg som förklarar situationen! GOTT NYTT ÅR DANNI!

Magnus Persson · 15 januari, 2019 kl. 22:51

Hej Danni
Tack för en bra och väldigt informativ hemsida.
Jag använde din kod när jag beställde min Model 3.
Kan du se om den gått igenom? Jag beställde 28/12.
Tack på förhand.
Magnus

    danni · 23 januari, 2019 kl. 10:29

    Japp, jag ser en Magnus den 28/12, så det verkar ha gått igenom! Tack så mycket!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.