Jag vill bara påminna er, alla mina kära läsare, om att idag är sista chansen att få sex (eller nio) månaders gratis laddning ihop med köpet av en ny Tesla. Tidigare har Tesla velat mycket fram och tillbaks gällande referralprogrammet och gratisladdning, men den här gången har de varit extremt tydliga med att det är helt slut. Gratisladdning är såklart inte faktorn som kommer vara avgörande för någon när det gäller att köpa en bil i den här prisklassen, men samtidigt är det också en väldigt trevlig bonus att få, och har man ändå planerat att lägga en beställning kan det vara värt att få in den nu istället för senare i veckan. Utöver det ekonomiska värdet så är det många som uppskattar känslan av att kunna ta bilen och styra kosan vart som helst – och inte betala ett öre för bränslet!

Men det här är ju ändå Teslakalkylen och inte Teslamagkänslan, eller hur? Därför tänkte jag vi skulle räkna lite på värdet i det här erbjudandet. Jag har själv en Tesla Model X och kör ungefär 2500 mil om året med den. Det är ungefär 2000 mils vardagskörning och resor inom landet, och ungefär 500 mils semesterresa på sommaren. Den drar ungefär 2,5 kWh / mil i snitt. Tesla tar i nuläget i snitt 2,30 kr / kWh för supercharging. Jag räknar med att till vardags så laddar jag ungefär 90% hemma (och på destinationsladdare), och ca 10% på superchargers. Det innebär att mina 2000 mils vardagskörning per år medför ca 500 kWh som laddas på superchargers. Det innebär alltså att mitt vardagliga körande skulle kosta 1150 kr per år, eller strax under 600 kr för sex månader. Det är alltså relativt lite. På riktigt långa resor är däremot förhållandet med laddningen ungefär det omvända, och min sommarsemester på 500 mil medför ungefär 1000 kWh som laddas på superchargers, dvs ca 2300 kr.

Om vi nu säger att min sommarsemester infaller under den här gratisperioden, vilket den skulle göra om jag beställde en bil idag, så vore alltså det här erbjudandet värt precis under 3000 kr för mig. Det är ingen stor summa, men det är heller inte fy skam, särskilt som det är pengar man sparar privat, medan bilen kanske går som firmabil eller personalbil. Sen kan jag personligen tycka att det perfekta sättet att starta sin Tesla-karriär på är att ta sin helt nya Tesla på en så lång resa man bara förmår – och då är det ju perfekt att ha gratis laddning!

Så hur gör man då för att få fri laddning? Jag har gått igenom det förut, men här är instruktionerna igen:

Om du ska beställa en Model S eller Model X och vill använda min referralkod för att få sex eller nio månaders gratis laddning kan du använda följande länk för att beställa (eller skicka länken till din säljare om du köper en demo- eller lagerbil): http://ts.la/danni1257

Om du ska beställa en Model 3 kan du använda instruktionerna i detta inlägg för att få din gratis laddning. Om du redan beställt en Model 3 ska du omedelbums följa instruktionerna i detta inlägg för att se till så du inte missar den gratisladdning du har rätt till.

Instruktionerna går såklart att använda med en annan kod än min. Då byter ni bara ut ”danni1257” mot den kod som ni vill använda. Jag skulle också vilja slå ett slag för att ordföranden för Tesla Club Sweden, Tibor Blomhäll, nu också har fått en referralkod i och med att han beställt en Model 3. Han har gjort ett hästjobb med att driva TCS i många år nu, och förtjänar alla referrals han kan få! Hans kod är ”tibor72449”.

Slutligen, ett par ord från mig till er. Nu när det här referralprogrammet går mot sitt slut och ni äntligen kommer slippa höra mig tjata om gratis laddning och referralkoder (och jag vet att många av er är dödströtta på det), så vill jag rikta ett enormt, enormt tack till alla er läsare som har valt att använda min kod. Ni har skänkt mig belöningar och glädje som står helt ur proportion till allt som är rimligt och vettigt, och jag står helt mållös. Mitt engagemang i den svenska Tesla-communityn sträcker sig tillbaks till långt före referralprogrammet, och jag har aldrig gjort det jag gör för att få materiella belöningar, utan för att jag genuint brinner för det här och vill hjälpa till. Men att då ändå kunna få såhär mycket tillbaks, det känns fantastiskt.

För de som inte redan vet så har jag på något märkligt sätt fått så många referrals att Tesla har lovat mig en gratis Tesla Roadster. Om jag lyckas få in sju till referrals under dagen så når jag nivån där jag får inte en, utan två Tesla Roadsters gratis. Sju är inte så många, kan tyckas, men att få ihop det på en dag är ändå osannolikt – så nära men ändå så långt borta! Men jag hoppas att det blir en slutspurt nu under dagen.

Om nu Tesla lyckas leverera dessa Roadsters, och jag kommer på ett sätt som jag faktiskt kan ha råd att behålla en av dem (skatten på dessa vinster kommer vara episkt stor, eventuellt så stor att jag kanske inte kan behålla någon bil även om jag skulle vinna två), så lovar jag att det kommer bli Roadster-turné genom Sverige, och jag kommer ge ut provkörningar till så många av Teslakalkylens användare som jag bara kan!

Och jo, om du som läser det här råkar vara skattejurist, hör gärna av dig till mig. Jag är i desperat behov av hjälp att hitta det bästa upplägget för hur jag ska skatta för mina vinster utan att gå i personlig konkurs!


danni

Systemutvecklare, elbilsförare, fotograf, lobbyist, you name it. Driver den här siten.

3 kommentarer

Håkan Öqvist · 31 januari, 2019 kl. 12:33

Fantastiskt bra skrivet Danni! Fint att du också tar upp Tibor Blomhälls stora outtröttliga engagemang för inte bara Tesla, utan hela elbilssverige. Utan honom skulle vi nog inte ha så många engageradeelbilsvänner i landet?
Det blir också en fortsättning som ger oss ett vänligare samhälle då vi skapar mer möjligheter för ett hållbarare klimat. Tror nog vi blir lite gladare till vardags om luften vi andas inte är avgaser?
Tyvärr skiter många i det för stunden. Men den utvecklingen, mot framtidens förbättrade klimat och klimatsmartare samhälle går ju inte att stoppa. Tesla är inte bara ett bilmärke. Snart är vi på Mars, i morgon har vi fler möjligheter och steg att ta!

    danni · 31 januari, 2019 kl. 12:36

    Tack för dina fina ord, Håkan!

Rättelse till gårdagens inlägg – Teslakalkylen · 1 februari, 2019 kl. 11:10

[…] Gratisladdning, sista chansen […]

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.